بهترین سیاست برای کشور همراه‌شدن با هوش مصنوعی است

2 مرداد

يدگاه

عضو انجمن مهندسی صنایع ایران گفت: مخالفت با هوش مصنوعی یا تکنولوژی و فناوری‌های به اصطلاح برانداز چاره کار نیست، همراه شدن و جهت دادن به این تکنولوژی‌ها بهترین سیاست برای کشور است.

 

مهدی غضنفری رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه اظهار کرد: با وجود پیشرفت تکنولوژی و فعالیت گسترده استاد و دانشجو در فضای مجازی و اطلاعاتی که ملت ایران دارند، کمتر فردی از اهمیت هوش مصنوعی و علوم داده بدون اطلاع است.

 

وی افزود: چه بخواهیم چه نخواهیم هوش مصنوعی به عنوان اجبار با اشکال مختلف در حال نفوذ به زندگی همه افراد است و می‌تواند شیوه و سبک زندگی را تغییر دهد.

 

غضنفری با بیان اینکه پایه‌های نخستین تغییرات تکنولوژی در ۳ رکن مهم قابل بررسی هستند، تاکید کرد: دانشگاه‌ها با تحقیقات علمی و مقالات منتشر شده باعث توسعه حوزه نظری دانشجویان می‌شوند. بنگاه‌های اقتصادی با سرمایه گذاری روی دیدگاه‌های نظری و مدل‌های ریاضی پژوهش‌ها را به محصولات قابل فروش تبدیل می‌کنند. حکومت‌ها هم با سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری سعی در تقویت و بهبود روابط بازیگران این عرصه‌ها دارند.

 

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران ادامه داد: اگر هر کدام از این نهاد‌ها نتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند، هوش مصنوعی آنطور که باید و شاید رشد نمی‌کند.

 

وزیر پیشین صمت گفت: بخش‌های خصوصی و دولتی بسیاری از کشور‌های همسایه، کشور‌های شرق آسیا و غرب سرمایه گذاری بسیار خوبی در عرصه هوش مصنوعی انجام داده‌اند و از توان علمی دانشگاهیان استفاده کرده‌اند. این حرکت در ایران هم انجام شده است، اما شدت و سرعت آن به اندازه نیاز کشور و حرکت رقبا نیست.

 

عضو انجمن مهندسی صنایع ایران اضافه کرد: در حال حاضر گزارش فرار اندیشه و سرمایه به گوش‌ها می‌رسد و دو رکن صنعت و دانشگاه از ۳ رکنی که عرض کردم ممکن است به تدریج تقلیل یابند و سرعت کافی برای ارتقا در این زمینه وجود نداشته باشد.

 

غضنفری افزود: مخالفت با هوش مصنوعی یا تکنولوژی و فناوری‌های به اصطلاح برانداز چاره کار نیست، همراه شدن و جهت دادن به این تکنولوژی‌ها بهترین سیاست برای کشور است.

 

انتهای پیام/َ

فهرست محتوا